ویژگیهای پنجرههای ترمال بریک
صنعت ساختوساز و طراحی دکوراسیون پروژههای تجاری، مسکونی و تفریحی در چند سال گذشته تغییرات اساسی و بنیادی را تجربه کرده است. تکنولوژیهای جدید وارد عرصه ساختوساز شدهاند و امروزه شاهد پروژههایی با فناوری پیشرفته در سازه و دکوراسیون ساختمانها هستیم.
بهعنوان مثال، در طراحی و ساخت نمای ساختمانها که جزو لاینفک هر ساختمان بهشمار میرود، دیگر خبری از پنجرههای چوبی یا آهنی قدیم نیست؛ چراکه هرکدام از این مصالح معایب خاص خود را دارند. پروژههای جدید نیاز به متریالی دارند که ظاهری مدرن و شیک داشته باشد و طبق اصول مهندسی طراحی و تولید شده باشد و استانداردهای لازم در مبحث انرژی را رعایت کند.
صنعت آلومینیوم نیز از این قافله عقب نمانده و توانسته خود را با تکنولوژی و فناوری روز دنیا تطبیق دهد و پیشرفتهای عظیمی بهدست آورد.
آلومینیوم فلزی سبک، نسبتاً نرم، دارای چگالی کم و از همه مهمتر مقاوم در برابر زنگزدگی و اکسیدشدن است. این ویژگیها باعث شده این فلز به متریالی ارزشمند در صنایع مختلف تبدیل شود. یکی از این صنایع، صنعت درب و پنجرهسازی است که هر روز در دنیا گسترش و توسعه مییابد.
کاربرد آلومینیوم در ساختمانسازی:
از موارد مصرف فلز آلومینیوم در ساختمانسازی میتوان به مواردی از قبیل پنجرههای ترمال بریک و نرمال، ورقهای کامپوزیتی نما، نردههای راهپله، دربهای ورودی، کرکرههای برقی، رادیاتورهای آلومینیومی، پنلهای خورشیدی، سیمهای برق و غیره اشاره کرد.
در این مقاله قصد داریم پنجرههای آلومینیومی ترمال بریک و نرمال مورد استفاده در پروژههای ساختمانی و همچنین تفاوت میان این دو پروفیل را بررسی کنیم.
پروفیل آلومینیومی مورد استفاده در درب و پنجرهسازی بدین صورت تولید میشود که شمش آلومینیومی بعد از ورود به کارخانه، وارد دستگاهی به نام اکسترود میشود. در این دستگاه حرارت لازم داده میشود و آلومینیوم از قالبی که در قسمت خروجی دستگاه اکسترود قرار دارد، عبور میکند و پروفیل مدنظر تولید میشود.
پروفیل تولیدشده سختی کمتری دارد و با اعمال فشار کمتری خم میشود. برای تقویت و بهبود این ویژگی، پروفیل وارد مرحله سختکاری شده تا بتواند فشار و نیروی بیشتری را تحمل کند و سپس وارد مرحله رنگکاری میشود. در پایان، محصول نهایی پروفیل آلومینیوم مورد استفاده در صنعت درب و پنجرهسازی است.
امروزه پروفیلهای آلومینیومی مورد استفاده در درب و پنجرهسازی به دو دسته ترمال بریک و نرمال تقسیم میشوند. حال بیایید ببینیم منظور از ترمال بریک چیست و چه کاربردی در پروفیلهای آلومینیومی دارد.
پروفیل آلومینیوم ترمال بریک (Thermal-Break):
ترمال بریک در معنای لغوی بهمعنی “شکننده حرارت” است و بیانگر ساختاری است که انتقال حرارت و برودت در آن تقریباً صفر است. از آنجایی که آلومینیوم فلزی رساناست و انتقال حرارت و برودت در این فلز بهراحتی انجام میشود، در تولید پروفیلهای آلومینیومی ترمال بریک از متریالی عایق و خنثی از جنس پلیآمید (که نوعی PVC است) استفاده میشود. محل قرارگیری این عایق در وسط مقطع پروفیل است و وظیفه آن ممانعت از تبادل حرارت و برودت است.
بهعنوان مثال، زمانی که محیط بیرون گرم است و این گرما قصد نفوذ از طریق پروفیل پنجره به داخل ساختمان را دارد، لحظهای که به عایق پلیآمید برخورد میکند، کاملاً بیاثر میشود و این عایق مانع ورود گرما به ساختمان میشود. همین شکست انرژی دلیل نامگذاری پنجرههای ترمال بریک شده است.
چرا پنجرههای ترمال بریک انتخاب بهتری هستند؟
- کاهش انتقال حرارت و صرفهجویی در مصرف انرژی
- طراحی شیک و مدرن
- دوام و مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی
- مناسب برای پروژههای مسکونی و تجاری مدرن
پروفیل آلومینیوم نرمال:
پروفیل آلومینیومی نرمال نقطه مقابل پروفیل ترمال بریک است. این نوع پروفیل هیچگونه عایقی مثل پلیآمید در ساختار خود ندارد و بهشکل یکپارچه تولید میشود. ضریب انتقال حرارت و برودت در این نوع پنجرهها کمی بیشتر از پنجرههای ترمال بریک است.
جمعبندی:
استفاده از پروفیلهای آلومینیومی در صنعت درب و پنجرهسازی بهواسطه ویژگیهای منحصربهفرد این فلز، روزبهروز در حال گسترش است. شناخت تفاوتهای میان پروفیلهای ترمال بریک و نرمال میتواند در انتخاب متریال مناسب برای پروژههای ساختمانی بسیار مؤثر باشد.